Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Slutreplik: Självklart utför vi kejsarsnitt i sommar

Replik på insändaren Håller löftena om patientsäker förlossningsvård i sommar? (Allehanda 14/6).

Min uppgift är bland annat att se till att kvinnorna i hela Västernorrland har tillgång till god och patientsäker förlossningsvård. Utifrån de resurser vi har arbetar jag och mina kollegor för att skapa det på bästa möjliga sätt.

Det förvånar mig att ni tolkat mitt tidigare svar som att vi vägrar göra kejsarsnitt. Som jag skrev i förra svaret till er så förvarnar vi nu, liksom andra regioner, blivande föräldrar som önskar kejsarsnitt utan att det finns medicinska skäl till det, att vi kan komma att behöva neka snitt. Jag skrev också då att vi hittills inte behövt neka någon, och att min förhoppning är att det fortsätter så. Orsaken till att vi informerar om det är att det i landet inte bara råder brist på vissa läkemedel som används vid operationer, utan även brist på annan material och förändringar i tillgång sker ibland med kort varsel.

Med detta svar vill jag betona att förlossningsvården i länet fungerar som vanligt just nu och att vi är förberedda att ta emot alla länets mammor i Sundsvall under de två veckor i sommar när Örnsköldsviks förlossning är stängd.

Marju Dahmoun, länsverksamhet kvinnosjukvården Region Västernorrland

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel