Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Skräpigt nere i Inre hamnen – sätt dit fler papperskorgar!

Bristen på papperskorgar i hamnen och strandkanten riskerar skräpa ner viken!

Det saknas ordentligt med papperskorgar på alla sidor av hamnen. Ute på piren vid glasskiosken saknas papperskorg helt. Längs med kajpromenaden finns det en lång sträcka helt utan papperskorg. Även på västra delen av hamnen saknas det tillräckligt med platser att slänga sitt skräp.

På grund av detta hittar man rejält med skräp i hamnen och mängden som redan blåst ner i vattnet kan man bara gissa om. Att det finns ordentligt med papperskorgar i hamnen är viktigare än i andra delar av stan. Kommunen bör åtgärda detta omedelbart!

Josef Nordberg

SVAR DIREKT

Vi kan se att nedskräpningen ökar då det gäller pizzakartonger och salladslådor och samtidigt så är inte delar av de nuvarande soptunnorna gjorda för den typen av storlekar på skräp.

Vi planerar att utöka med större sopkärl i bland annat stadsträdgården. Vi kan se utifrån projektet ”on the go produkter” som genomfördes 2019 ”att nya beteenden gör att behoven ser annorlunda ut. Vi är på det klara med att vi behöver se över vad som är mest effektivt ur både ett medborgarperspektiv och ett ekonomiskt perspektiv då det gäller nedskräpning.

Nya tankar och idéer om hur vi kan hålla vår stadskärna så ren och trevlig som möjligt för alla våra besökare och samtidigt hålla oss inom våra ekonomiska ramar behöver vi absolut jobba vidare med.

Mikael Kristiansson, avdelningschef Trafik och Park

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel