Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Skolan är nyckeln till framtiden – nu firar vi Skolans dag

 
Besparingarna inom skolan i Örnsköldsvik
Visa alla artiklar

Annons

Politiker som sparar på skolan kommer i historiens ljus inte att ses som framgångsrika. Men den sista tiden har rapporterna duggat tätt om kommuner som gör besparingar på skolan och tyvärr är Ö-viks kommun inget undantag.

Det är förödande att kommunen nu väljer att spara på skolan. Vi vet att kommunens ekonomiska läge försämrats, men skolan måste vara det sista som blir utsatt för besparingar – inte det första.

Vi vet alla att en bra skola är nyckeln till framtiden för alla unga individer som växer upp och en förutsättning för deras förmåga att bidra till samhället i framtiden. Vi vet att det samhället investerar i utbildning ger mångdubbelt tillbaka.

Vi lärare vet hur oerhört mycket en bra utbildning betyder för barn och elevers framtida liv. Varje dag i skolan bygger lärarna det framtida samhället. Så när vi tillsammans säger ifrån så är det läge för kloka politiker att lyssna.

Och vi säger nu med enad röst att nedskärningarna på skolan måste upphöra. Att vi behöver modiga, framsynta och kraftfulla politiker som vågar sätta skolan först. Att investera i skolan och ett attraktivt läraryrke – det vet vi – det är att framtidssäkra Sverige.

Johanna Holmström, ordförande, Lärarförbundet Örnsköldsvik

Fotnot: Skolans dag firas 10/9

■■ Följ Allehanda Ordet fritt på Facebook

■■ Här kan du själv skicka in din insändare 

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel