Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Skärpning alla bilister – parkera inte på gång- och cykelbanor

Nu när det är så inne med att vi ska tänka på att inte använda så mycket platspåsar och att kärnkraftverk inte sägs vara bra för miljön.

Då vill jag passa på att slå ett slag för gångtrafikanters miljö.

Denna syn mötte mig under min kvällspromenad då en bil tyckte att det var lämpligt att parkera på en gång- och cykelbana. Det kanske är en lösning på alla problem när det är ont om parkeringar i staden, men jag skulle uppskatta om man slutade att parkera på en väg som är avsedd för gångtrafikanter och cyklister.

Skärpning alla bilförare som tar sig friheten att överträda lagen för det inte finns någon i närheten som kan lappa bilen! Det är många äldre och personer med barnvagn som måste ut i vägen för att passera vissa parkerade bilar.

Vad är en människas säkerhet och liv värt för dig som vill spara några extra steg och parkera på en gångbana för att ta dig från punkt A till punkt B? Vi har fått gång- och cykelbanor av en anledning så att vi gångtrafikanter inte ska behöva ut i körbanan och jag ber alla bilister respektera det i den mån det går.

Det finns såklart undantag när man helt enkelt måste parkera olägligt men då kan man göra det på ett snyggt sätt.

Jag har så smått börjat fundera på att parkera min cykel i körbanan för jag vill ju inte att min cykel ska vara ett hinder för andra gångtrafikanter på vår gång och cykelbana. Ja, det är en lika idiotisk tanke som när man tycker att det går bra att ställa bilen där människor ska gå och cykla.

Det behövs varken skatt på plastpåsar eller andra skattehöjningar för att förbättra vår miljö. Allt som behövs är lite hänsyn och respekt.

En man som inte heter Ove

■■ Följ Allehanda Ordet fritt på Facebook

■■ Här kan du själv skicka in din insändare 

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel