Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Skäms ni som bestämmer – mer resurser måste till i psykvården!

Artikel 22 av 22
Psykiatriavdelningen i Ö-vik läggs ned
Visa alla artiklar

​Blir mer och mer förundrad över hur nedskärningar drabbar den psykiatriska vården i Ö-vik. Först försvinner platserna på den slutna vuxenpsykiatrin och nu ska personal minskas på barn- och ungdomspsyk.

Från att ha varit "kärnfrisk" blev jag väldigt sjuk i slutet av 2019. Har varit många vändor inom psyk och har även varit inlagd i omgångar.

En STOR eloge till all personal, både läkare och övrig vårdpersonal som tillsammans med mina närmaste gör att jag i dag är frisk och LEVER.

Hur ska de som idag mår dåligt behandlas? Ett team som ska behandla den sjuke i deras hem, tror jag inte ett dugg på. Mår man väldigt dåligt måste man komma hemifrån och få professionell hjälp. Numera blir det transport ner till Sundsvall om du är "riktigt" sjuk. Jag undrar i mitt stilla sinne om den redan stegrande självmordskurvan kommer att öka?

Nä fy skäms på er som sitter och bestämmer!  Nu drabbar det ju även barn och unga. Tror inte att någon säger emot mej då jag menar att mer resurser måste satsas på människors hälsa och OHÄLSA, då vi alla vet att många mår dåligt i dag

Fd patient på Öviks psykiatriska slutna och öppna avdelning