Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Ska SVT:s nyheter spegla hela länet – eller bara Sundsvall?

Annons

SVT:s nyheter från Västernorrland är missvisande. Riktigare rubrik vore tv-nyheter från Sundsvall/Timrå, beroende på att de nyheter som sänds nästan enbart är från Sundsvallsområdet. Visserligen är de flesta tittare bosatta där men är avsikten att spegla hela länet, vilket man kan förvänta sig med rubriken Västernorrland, ja då krävs förändring. Visst förekommer någon ”snutt” ibland från Nolaskogsområdet, Sollefteå/Junsele eller Kramfors, men det är futtigt jämfört med vad som sägs om Sundsvall.

Endera ska lokalnyheterna omfatta hela länet eller också bör programmet döpas om till nyheter från Sundsvall/Timrå-området.

Nils A Sjöuist

SVAR DIREKT

Tack för din synpunkt.

Vårt uppdrag är tydligt, vi ska spegla hela Västernorrland och vara relevanta för lokalbefolkningen i alla delar av länet. Lyckas vi alltid med det? Jag tror vi kan bättre.

Vi mäter detta varje dag och precis som du säger är Sundsvall väl representerat. Motiverat i det många fall, kanske inte alla. Men vi publicerar nyheter från länets alla kommuner. Sen kan nyhetsvärderingen göra att vissa kommuner blir mer i fokus under vissa perioder.

Men jag tror också att frågan är mer komplex än statistik. Vilka nyheter prioriterar vi? Händelsenyheter, granskande nyheter, ämnen? Listan kan göras lång.

Vår ambition är att bli än bättre på lokala nyheter från hela länet, jag hoppas du fortsätter följa oss!

Carola Isaksson, ansvarig utgivare, SVT nyheter Västernorrland

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel