Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Sjvp – Cykelns dag den 3 juni passerade obemärkt förbi i Ö-vik

Vi i Sjukvårdspartiet har tidigare kritiserat nybygget i Ås, där vi tycker det blivit för smalt för att det ska gå att mötas på ett säkert sätt. Vi har tagit ställning för att en cykelbana mellan Köpmanholmen och Bjästa ska byggas. Men vad vill minoriteten i kommunen det vill säga (S) göra för cyklisterna i Örnsköldsvik?

Det går ju att notera följande under mandatperioden:

1. Cykelparkeringen på Storgatan utanför Gallerian har spårlöst försvunnit. Märkligt då man valt att höja parkeringsavgifterna och dra ned på bussarna under denna mandatperiod, är det bara en dold skatt som tas ut med avgifterna eller finns det ett miljötänk? I så fall kanske en satsning på cykelparkeringar vore på sin plats?

2. Centralesplanaden dammbinds av trafikverket och kommunen, gott så, men varför lägger man då på tjära och kastar på grus efter att vinterns sand sopats upp? Cykelbanorna blir ju fulla med tjäriga gruskorn som bara går bort med avfettning. Finns det något miljötänk? Vore det inte bättre att sopa upp och dammsuga upp stenmjölet från gatan?

Mathias Westin, Nolaskogsgruppen Sjukvårdspartiet - Västernorrland

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel