Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Sjukvården i Ö-vik får högsta betyg – de som klagar ska skämmas

Annons

Under året som snart gått har jag flera gånger fått vård på Ankaret och sjukhuset i Örnsköldsvik. Jag vill klassa den som den allra bästa som går att få. Från det anmälan är utförd i foajen till labb, läkare eller distriktssköterska, hela vägen – finns inget annat att ge än högsta betyg.

Deras arbete är påfrestande med högt tempo, ansvar och respekt för patienter. Vad som gör en bekymrad är hur folk kan komma med kritik för dålig vård och klaga över sjukvården i Örnsköldsvik – dessa borde skämmas, sätta sig ner och fundera över hur mycket vi får för pengarna. Jag vet att många har det svårt med avgiften. Speciellt äldre och alla med låga pensioner. Dessa borde få frikort precis som äldre över 85 som har gratis läkarbesök (många med hög pension).

Så här var det till exempel på 30-talet; en av mina bröder råkade bryta benet, far tvingades låna 50 kronor för vården på lasarettet. Betänk skillnaden!

Låt oss se bort från små fadäser om de uppstår och vara tacksamma för vår ännu höga standard. Tänk på hur andra länder har det, som till exempel i fattiga Albanien.

Gunnar Fredriksson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel