Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Se upp för vårens farligheter i trafiken

Till allas glädje går vi mot ljusare tider, våren nalkas, men i dess släptåg finns det faror som vi måste känna till och anpassa oss till.

Gång- och cykelbanor blir isiga, så det är dubbar och broddar som gäller. Gå försiktigt! Samma förhållande gäller på trottoarer i tätorten, de är halare än gatan.

Bilvägarna är under våren vanskliga. Snöplogkanten smälter dagtid och smältvatten rinner in över vägen, fryser till is under natten och blir till isgata när du skall till jobbet på morgonen. Det finns anledning att sänka hastigheten, hålla längre avstånd till framförvarande fordon. Avståndet krymper väldigt snabbt när vägbanan är isig.

Som fotgängare är det inte riskfritt att korsa gata eller väg. Gå inte bara rakt ut i gatan/vägen och lita på att bilföraren har sett dig, utan se dig för! Bilens bromssträcka är betydligt längre så här års och som fotgängare eller cyklist är du väldigt oskyddad.

Tänker du på ovanstående varningar och iakttar stor försiktighet, så slipper du sitta i kö på akutmottagningen.

Kjell Mycklén, Äldrerådet NTF Västernorrland

■■ Följ Allehanda Ordet fritt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel