Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Se till att vi får ett nytt, modernt och funktionellt äldreboende på Torsvik

Annons

I Härnösands kommun finns det en stor grupp 80-plussare som bor i lägenheter som fungerar bra så länge man är någorlunda rörlig men som inte kommer att fungera om/när man blir beroende av rullator eller rullstol. Detta beror till stor del på att innerdörrar är för smala och badrum är för små.

Då måste man nog försöka att få plats på ett äldreboende. Jag och min hustru tillhör denna grupp och vi är oroliga för framtiden, dels på grund av att det redan idag finns en kö till befintliga äldreboenden, dels ska dessutom äldreboendet på Ugglan avvecklas inom den närmaste framtiden. Tillsammans rör det sig om cirka 50 platser som omgående måste tillskapas.

Vi vet också att det finns en privat aktör som är intresserad av att bygga ett äldreboende på Torsvik där företaget äger en tomt med gällande byggrätt för en sådan byggnad. Företaget kan alltså med kort varsel komma igång med bygget.

Företaget är berett att bygga och hyra ut anläggningen till kommunen eller om så önskas i stället enligt avtal med kommunen driva verksamheten. Eftersom fastigheten, som Ugglan är belägen i, redan är såld vill det till att få en ny byggnad till stånd snarast varför ovanstående borde vara en alternativ och tilltalande lösning.

Evert och Gun-Inger Ljungström

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel