Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Se till att elever får tid att sova – börja skoldagen senare för att vi ska lära oss mer

Jag förstår att man kanske måste börja skolan tidigt på dagarna. Men det är helt orimligt att man ska börja före klockan nio om forskningen tyder på att man lär sig bättre efter. Att man ska behöva kliva upp tidigare och förlora timmar med sömn och dessutom vara trött. Bara för att man ska börja tidigt.

Jag värderar min sömn väldigt högt och vi får lära oss om att det är så himla viktigt, varför ska då skoldagarna läggas så tidigt på morgonen? Man kanske har mer tid att göra saker på dagen men det orkar man inte eftersom man antingen inte sovit tillräckligt eller att skoldagen varit för dåligt schemalagd. 

Jag föredrar kvalitet över kvantitet så ett fåtal timmar då man har ork att göra något är bättre än flera slöa timmar då man måste vila. Studier visar också att antalet minuter man kam hålla fokus är väldigt begränsad. Håll kortare föreläsningar och ge oss raster! Roligare sätt att jobba på och lära in saker. Kolla med eleverna hur det går och se till att de får den hjälp de behöver.

Lägg ned mer tid på schemaläggning och se till att eleverna har det någorlunda bra och lyssna på vad de har att säga.

Eftersom sömnen är så viktig, se till att vi får den tid vi behöver för det.

Slut elev

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel