Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Sätt hälsan främst – vänta med skidtävlingar tills pandemin är under kontroll

 
Coronaviruset
Visa alla artiklar

I dessa tider borde vi alla ställa oss själva frågan om vi verkligen bryr oss om varandra när det verkligen gäller. En liknande situation har inte drabbat samhället på över 100 år. Att sluta ögonen och blunda för denna verklighet ökar bara faran. Tyvärr är generationen med erfarenhet av liknande situationer borta.

Idrottare är också människor. Även de kan drabbas av sjukdom och död. När en vältränad idrottare som Charlotte Kalla drabbas av corona, är tiden inne för att fråga vart vi är på väg.

Den norska skidåkaren Heidi Weng framstår som en lysande förebild i ett mörker av galenskap och girighet. De norska och svenska skidåkarna gör helt rätt när dom sätter liv och hälsa framför girigheten. Det enda rätta är att vänta tills pandemin har kommit under kontroll.

Städer som Falun, Ulricehamn, Oslo och Lahti borde göra som Lillehammer och sätta liv och hälsa framför girigheten. Visa att ni värnar lika mycket om våra kära idrottare som om publiken. Ställ in alla arrangemang fram tills det är säkert att pandemin har kommit under kontroll. Om inte arrangörerna snart inser allvaret, så borde utövarna själva agera för att skydda sina liv och hälsa.

Var rädda om varandra, även efter julen.

Lasse Riise, en norrbagge med omtanke även för vårt broderfolk

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel