Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Satsa småskaligt på landsbygden för äldre i Ö-vik

I spåren av corona – hur ska vi tänka inför framtiden? Ska vi satsa på stora hyreshus/äldreboenden eller ska vi ta oss en funderare på vad vi just nu genomlider?

Var är den kraftigaste spridningen av corona. Är det i storstaden Stockholm eller är det i vår fina by Björna? Undersök i statistiken vart spridningen är störst så vi inför framtiden inte väljer bort att utveckla vår lilla del på jorden (Örnsköldsvik) och kan minska spridningen vid nästa pandemi.

Om vi, som har så stora landytor i vår kommun, verkligen tänker på framtiden finns det inte några bra mänskliga argument att bygga stora hyreshus eller äldreboenden. Satsa istället på villor och microboenden för äldre personer i Örnsköldsvik. Tänk om!

Tänk om vi skulle kunna bli ett föredöme som kommun som många besöker för att se hur vi tänkte och lyckats. Ett äldreboende i varje större by. Ett stort antal villor på platser där människor vill bo och känna frihet.

Det är verkligen att gå tillbaka i utvecklingen att satsa på några enstaka stora byggkomplex inne i vår vackra lilla stad.

Var proaktiv vid planering av nya bostäder: Sätt människan i centrum! Vi har säkert råd med att bygga för individens bästa. Stordriftens tid är förbi, nu gäller det att sätta individen i centrum vid kommunplaneringen.

Per Hägglund

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel