Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: S: Genomför en opinionsundersökning om Sollefteå campings framtid

 
Försäljningen av Sollefteå camping
Visa alla artiklar

Förvaltar man något åt någon annan och funderar på att sälja detta kan det väl vara bra att åtminstone rådfråga ägaren först? Exakt så är förhållandet gällande Sollefteå camping.

Kommuninvånarna äger campingen och kommunen förvaltar den. Det handlar inte om att sälja en leasingbil, grävskopa eller ens en skollokal. Det handlar om ett attraktivt markområde i centrala Sollefteå och det mest kloka i det läget vore att undersöka viljan hos invånarna innan man genomför en oåterkallelig försäljning.

I TÅ 20/1 -20 målade kommunstyrelsens ordförande Johan Andersson (C) upp en bild av att frågan var för ”komplex” för Sollefteåborna att ta ställning till. Vidare i artikeln så problematiserar Johan Andersson kring snöstormar och pandemier och möjligheten att ”manipulera” en opinionsundersökning.. Den bild man får är att kommunalrådet är väldigt nöjd med det inriktningsbeslut att sälja som fattades av ett halverat fullmäktige veckan före jul och att det inte finns någon som helst vilja att genomföra en opinionsundersökning. Det ärligaste hade väl då varit att säga nej rakt av!

Sedan är det väldigt märkligt att vi uppmanas att inte ”ifrågasätta politiska beslut” För det första är det inget beslut än! För det andra så är det väl det politik handlar om, att ifrågasätta och omvärdera både tidigare beslut och den samhällsordning som råder?

Avslutningsvis tror vi inte att kommunalrådet ska underskatta Sollefteåbornas klokskap i en sådan här fråga och nog måste väl demokratin i Sollefteå vara starkare än både snöoväder och pandemier?

Vi ser fram emot att frågan om en nätbaserad opinionsundersökning angående kommunens framtida ägande av Sollefteå camping finns på dagordningen på kommunstyrelsen i februari!

Åsa Sjödén (S), oppositionsråd

John Åberg (S), ledamot kommunstyrelsen

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel