Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Rut-avdrag för kommunanställda är ett skamligt förslag

Annons

Förlaget från Alliansen om att man kan ta ut rut-avdrag som kommunanställd för städhjälp eller barnanpassning tycker jag är att helt enkelt att bortse från ansvaret att kunna vara med sina barn för lägre lön.

Räcker det inte med föräldrapenningen? Städhjälp för familjer? Består inte livet av att helt enkelt att behöva göra dessa sysslor? Varför ska vi kommunanställda bestraffas med mindre lön när lönerna är långt ifrån attraktiva och hållbara i längden? De som jobbar inom vården i kommunen skulle inte ha råd med detta som ett exempel. Tycker det är ett skamligt förslag och ska detta förslag kunna gå igenom i framtiden måste kommunanställdas löner höjas inom vården. Det är för tillfället skamlön och ska skamlönen bli mindre? Nej tack!

Värna era anställda istället genom att se över hela organisationen och gör att vi anställda trivs bättre och får bättre hälsa inom omsorgen.

Ert förslag funkar i privatsektorn eftersom de har bättre förutsättningar bättre organisation samt bättre löner! Den funkar inte i den offentliga sektorn.

Kommunanställd inom omsorgen

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel