Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Rökare borde ta chansen att sluta nu under pandemin

Rökare/snusare är en grupp som riskerar att drabbas av covid-19. Folkhälsomyndigheten har ännu inte har sagt något om detta, men borde ha gjort detta för länge sen. Det handlar inte om att skuldbelägga rökare/snusare. Risken att drabbas hårt av covid-19-smittan är ett utmärkt skäl för rökare/snusare att göra sig fri från nikotinberoendet.

Tobaksindustrin är en helt destruktiv affärsverksamhet, vare sig det handlar om röktobak, snus, e-cigarretter eller annat som den industrin försöker marknadsföra. Låt oss alla tillsammans se till att tobaksindustrins destruktiva affärsverksamhet blir olönsam. Regeringens stödpaket ska sen riktas så att alla som jobbar i tobaksbranschen får nya jobb i verksamheter som främjar klimat, hälsa och medborgares välbefinnande, för att kunna upprätthålla sin försörjning. Det skulle vara lönsamt för oss alla både ekologiskt och ekonomiskt.

Bo Hellgren

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel