Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Replik: ViSK: Djupt beklagligt om någon ur HBTQ-gruppen känner att Kramfors pastorat tagit avstånd från dem

Replik på insändaren Har Kramfors pastorat tagit avstånd från HBTQ-personer?

Vi i Vänstern i Svenska kyrkan i Härnösands stift, ViSK, vill verka för att Svenska kyrkan ska vara en viktig part i att skapa ett jämlikt och jämställt samhälle där alla oavsett ålder, könsidentitet, sexuell läggning, klass eller ursprung ska kunna leva ett tryggt och gott liv och detta innefattar naturligtvis även kyrkliga sammanhang.

Kramfors pastorats kyrkoråd, där ViSK är representerade, fattade vid sitt sammanträde den 25 september i år, beslut att Kramfors pastorat SKALL delta i Regnbågsveckan, på förslag av Stefan Lindkvist. Huruvida detta skedde eller inte har i dagsläget inte gått att få ett säkert svar på. Vidare fattade kyrkorådet i paragraf 94, ett beslut att Regnbågscertifieringen skall genomföras, även detta efter ett förslag av Stefan Lindkvist i ViSK.

Om det har hållits regnbågsmässor och i vilken omfattning är okänt, vi vet i alla fall att en präst har haft regnbågsmässa inom Kramfors pastorat.

Det är djupt beklagligt att någon eller några ur HBTQ-gruppen skall känna att Kramfors pastorat har tagit avstånd från dem och att inte ett aktivt inkluderande arbete bedrivs.

Vi i ViSK arbetar och kommer att arbeta för att Kramfors pastorat och gärna hela Härnösands stift, ska HBTQ-certifieras i enlighet med det beslut som är fattat. Vi kommer också att arbeta fullt ut för att Kramfors pastorat, om det nu inte är så, blir ett pastorat där alla grupper i samhället välkomnas med öppna armar.

Marie Buhr, ordförande i ViSK- Vänstern i Svenska kyrkan i Härnösands stift

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel