Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Replik: Vi trivs med att jobba som personliga assistenter i privat regi

Annons

Svar på Oron stiger bland assistenterna och många börjar leta andra jobb (2/10).

Vi läste insändaren den 2/10 om den stora oron från assistenter från kommun och vill berätta lite om hur vi och våra kunder upplever att jobba och ha privat assistansbolag.

Än fast anställningen ser annorlunda ut med exempel kommunal anställning känner vi oss aldrig rädd att stå utan jobb om något händer personen vi jobbar för.

Cheferna/företaget ser OSS, jobbar även MED oss. Jobbar för att vi personal ska ha det bra. De finns där FÖR oss. Vi upplever att vi kan göra ett mycket bättre jobb hos kunden då vi vet att vi är trygga med chefer/arbetsledare.

Hos oss får kunden får välja vilka assistenter den vill ha utifrån dess behov och intressen. Assistenter anställs i samråd mellan kund och arbetsgivare/företag.

Företaget vi jobbar för, Lottas Omsorg, anordnar aktiviteter och utflykter för kunder och assistenter av olika slag.

Om vi assistenter har behov av utbildning för kundens specifika behov ordnar de det. Allt för att kunden och personal ska känna sig trygga.

Vårt företag jobbar för att alla anställda ska känna att det är VI, inte dom och oss anställda. Vi har en familjär känsla. Företaget lägger tid och energi på att personalen ska få en VI-känsla och det känner vi assistenter att vi har.

Vi är väldigt nöjda och trygga att jobba för ett privat företag och kan verkligen rekommendera vår arbetsgivare till andra.

Linda, Sofia, Elin och Ann-Sofie, personliga assistenter på Lottas Omsorg

■■ Följ Allehanda Ordet fritt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel