Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Replik: Vi tar trafiksituationen vid skolorna på allvar

Annons

Replik på insändaren Oacceptabel trafiksituation vid Kastell- och Kristinaskolan i Härnösand.

Vi tar trafiksituationen kring när vårdnadshavare lämnar barn till Kristinaskolan och Kastellskolan på stort allvar. Vi informerar mycket och agerar på många olika sätt för att alla ska ta sitt ansvar vid lämning och hämtning av barnen.

Platsen där barnen lämnas och hämtas byggdes om 2017, för att det skulle bli så bra som möjligt. Vi har tydliga rutiner för hur hämtning och lämning ska ske. Det vi gör och kommer att fortsätta göra är att uppmana alla att följa rutinerna. 

Det gör vi genom att:

► Vi har personal från båda skolorna ute på morgonen för att säkerställa en trygg avlämning.

► Det finns också skyltning som vi informerar vårdnadshavare om för att förklara och förtydliga hur anvisningarna ska följas. Vi har vid flera tillfällen varit på plats vid lämning och delat ut information och förklarat för vårdnadshavare hur cirkulationen av trafik behöver ske.

► Vi ger information till vårdnadshavare vid terminsstarter samt löpande via respektive skolas lärplattform och vid möten med vårdnadshavare.

Skolledningarna har också kontakt med kommunen för att veta hur vi ska skapa så bra förutsättningar som möjligt när det gäller sikt och andra trafikfrågor som rör omgivningen utanför skolgården. Vi följer deras riktlinjer när det gäller det som vi kan påverka och vi tar upp förslag med kommunen som kommer från vårdnadshavare. Att ta ställning till och genomföra förändringar i miljön utanför skolans område är det kommunen som gör.

Vi fortsätter kommunikationen med vårdnadshavare för att alla ska känna till och följa reglerna. Det är väldigt viktigt att barn och elever som kommer till vår verksamhet kan vara trygga. Tillsammans med alla er vårdnadshavare gör vi det möjligt.

Skolledningarna från Kastellskolan och Kristinaskolan

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel