Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Replik: Vi ska som regionpolitiker verka för hela länet

Annons

Replik på insändare Replik: (S) har själva inte givit "närmare vård”– snarare tvärtom

Det finns ett gammalt citat, som lyder ”Var du står i en fråga, beror på var du sitter”.

Mattias Rösberg sitter utan tvekan i Sollefteå. Det är där han bildar sin världsuppfattning och sina referensramar. Och när Mattias Rösberg, säkert välmenande, försöker upplysa mig om bördan av långa sjuktransporter på dåliga vägar, nästan som vore det barnen från Frostmofjället han hänsyftade till, missar han en detalj: jag bor i Ånge kommun, en av de kommuner i Västernorrland som inte har och aldrig haft ett sjukhus.

I rollen som regionpolitiker har vi båda ett glasklart uppdrag; för att kunna erbjuda vård nära människorna måste vi först förhålla oss till de geografiska och demografiska utmaningar länet har. Vi är fler som blir äldre, och med ålder kommer ofta sjukdomstillstånd. Inte alltid akuta och plötsliga, men stadigvarande och framskridande. Detta är Västernorrlands utmaning, och det är därför omställningen till god och nära vård är det avgörande viktigaste.

Vi ska som regionpolitiker verka för hela länet. Det som saknas i Sjukvårdspartiets alla uttalanden är just ansvaret för hela regionen, lokalpolitiken sysslar kommunpolitikerna med.

Åke Nylén (S), ledamot regionfullmäktige Västernorrland

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel