Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Replik: Vi håller med, det behövs belysning längs riksväg 90 genom Sollefteå

Artikel 6 av 10
Vägbelysningen på riksväg 90 genom Sollefteå
Visa alla artiklar

■ Replik på insändaren "Vägbelysning behövs längs Sollefteås genomfart – snart händer det olyckor i mörkret".

Vi delar helt din bild om att det behövs belysning längs Sollefteå genomfart och kommunen har under några år nu arbetat för att få Trafikverket att åter sätta upp belysningen. För det är Trafikverket som ansvarar för både väg som belysning genom tätorten. Enligt Trafikverkets egna regler ska det finnas belysning på sträckan, men myndigheten valde att frångå sina egna regler. 

Att kommunen ska gå in och ersätta belysningen längs sträckan är inte aktuellt av flera skäl. Dels för att de intäkter som kommunen har från till exempel Sollefteåforsen behövs till vård, skola och omsorg. Men också för att det skulle skapa ett prejudikat som innebär att Trafikverket kan släcka ner sin egen belysning i kommunen och skicka över fakturan till kommunen. Något som skulle kosta många miljoner kronor och innebära ännu fler nedsläckta vägar.

Majed Safaee, kommunikationsstrateg Sollefteå kommun 

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel