Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Replik: Vi fortsätter att satsa på belysning i Härnösand

Replik på insändaren Bättre belysning och längre öppettider på stan ger ökad trygghet.

Signaturen "Ungdomar i Härnösand" efterfrågar bättre belysning i stan. Ni har helt rätt i att dunkelt upplysta områden kan upplevas otrygga. Det tog vi fasta på under förra mandatperioden och satsade extra på belysning bland annat kring torget och i Tullportsparken.

Varje år arrangeras en ”trygghetsvandring” då Härnösands kommun tillsammans med polisen, politiker och Rådet för trygghet och hälsa promenerar genom centrum och ser över var och hur åtgärder kan göras för att skapa en bättre och tryggare närmiljö. Det är ett sätt att se över Härnösands centrum utifrån ett trygghets- och säkerhetsperspektiv.

Nyligen har vi förbättrat belysningen längs Trädgårdsgatan i samband med att sträckan byggts om till gång- och cykelstråk. Glädjande är att vi kan se i den senaste undersökningen som gjorts om ungdomars upplevda trygghet i Härnösand att den ökar.

Vi fortsätter att satsa på belysning för att fler ska känna sig tryggare även när det är som mörkast.

Knapp Britta Thyr (MP), samhällsnämndens ordförande

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel