Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

INSÄNDARE: Replik: Vi är stolta över att Berget Event väljer Sollefteå för sitt arrangemang

Annons

Replik på insändaren "Krigsspel i skogarna runt Sollefteå – ett riktigt spektakel".

Henry Hult ställer frågan hur Sollefteå kommun ser på att Berget Events arrangemang i Sollefteå.

Besöksnäringen är oerhört viktig för Sollefteå kommun och just event är en av de viktigaste besöksanledningarna. I vår kommun arrangeras varje år ett stort antal nationellt och internationellt kända evenemang såsom Urkult, lastbilsträffen Midsummer Meet, Nipyran, idrottstävlingar, med mera.

Vi är stolta över alla de eldsjälar som med sin drivkraft möjliggör dessa evenemang. Därför är vi också glada och stolta över att Berget Event väljer Sollefteå för sitt arrangemang. Vår förhoppning är att Berget Event ska trivas och återkomma även kommande år.

Berget Event är ett strategispel som samlar 2000 personer från olika länder och kulturer i Sollefteå under en vecka.

Många deltagare återkommer varje år och har tack vare spelet fått vänner för livet i andra länder. Den som tittar ut i världen kan konstatera att vi behöver fler människor som möts över kulturgränser för att skapa vänner och fler människor som väljer att spendera tid tillsammans i naturen.

Sollefteå är en gammal regementsstad och kommunen har uttalat en tydlig vilja att få en återetablering av Försvarsmakten till staden. Att träffa på ”grönklädda” människor på stan har inte historiskt varit konstigt i Sollefteå.

Till Henry Hults avslutande fråga om vad vi säger till nyanlända som flytt kriget är svaret följande:

Välkommen till Sollefteå och Sverige. Du har kommit till en plats där det råder demokrati och frihet. Försvarsmakten i Sverige har till uppgift att skydda och försvara landets frihet. I det arbetet vill vi i Sollefteå bidra. Därför jobbar vi kraftfullt för en återetablering av Försvarsmakten till Sollefteå. För det är bland annat friheten att följa sina intressen här i livet som gör vårt land till en bra plats att bo och leva i. Och har du tur så kan dina intressen leda till att du skaffar vänner runtom i hela världen.

Majed Safaee, Sollefteå kommun

■■ Följ Allehanda Ordet fritt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons