Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Replik: Vi är övertygade om att handeln i Junsele har nytta av kommunens gratisbiljetter

 
Så påverkar coronaviruset Sollefteå
Visa alla artiklar

■ Replik på insändaren "Varför stödja Junsele djurpark – fler företag behöver stödköp från Sollefteå kommun".

Vi vill gärna svara dig och rätta de felaktigheter om att stötta Junsele djurpark med det biljettköp som du beskriver i din insändare.

Det är helt riktigt att vi köpt biljetter för att hjälpa djurparken att överleva det stora bortfall av intäkter som orsakats av covid-19.

Vi har valt våra skolelever som målgrupp i ett läge då utbudet av aktiviteter i sommar troligen kommer att minska i en stor utsträckning. Många i den målgruppen kommer ha både nytta och nöje genom det här samarbetet med djurparken. Biljetterna går som sagt till Sollefteå kommuns elever från förskola till och med årskurs nio och inte som du skriver till ett antal personer.

För att verkligen ta reda på om det här stödet från kommunen var försvarligt och riktat rätt för att hjälpa ett krisande lokalt företag/kommunalt besöksmål och för att se om övriga företag i Junsele också tycker den här var nödvändigt för deras och bygdens överlevnad så lät vi göra en gedigen enkätundersökning bland Junseles företagare.

Den visade på ett stort stöd för åtgärden och som nödvändig för att delar av övriga lokala näringslivet inte skulle försvinna. Undersökningen visade att 75% av företagen påverkas av djurparkens överlevnad.

Dessutom har vi haft ett möte tillsammans med det lokala näringslivet för att diskutera åtgärden och även där fått stort gensvar över nödvändigheten att hjälpa till att överleva djurparken och Junseles företag.

Vi är också övertygade om att den lokala handeln som du nämner kommer att ha nytta av att både djurparken övrig besöksnäring och Junseles serviceföretag tar sig igen den kris som vi nu alla upplever. Djurparken i Junsele har mycket stor betydelse för besöksnäringen i Sollefteå kommun och Höga Kusten Inland.

Vi vill trots ditt motsatta påstående hävda att vi verkligen gjort en riktig och välgrundad analys av vårt stöd till djurparken och att det även kommer att ha stor betydelse för övrigt näringsliv i samhället.

Birgitta Häggkvist och Roger Johansson, politiker Västra initiativet i Sollefteå

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel