Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Replik: Vi är medvetna om att skolgården på Lillänget behöver förbättras

Annons

Replik på insändaren Orolig mormor: Måste en anmälan till Skolverket göras innan något händer på Lillängets skola?

Först vill vi tacka för din insändare och engagemang. Vi håller helt med om att det är viktigt att våra barn får en bra skolgång. Det är också därför som den politiska majoriteten i Sollefteå valt en annan väg än skolnedläggningar och tydliggjort att skolan ska vara prioriterad i kommunens budgetarbete.

När det kommer till skolbibliotekarie har en del olyckliga omständigheter gjort att ett glapp uppstått. Men ett rekryteringsarbete pågår och förhoppningen är att tjänsten ska vara tillsatt inom kort. Vad gäller sammanslagningen av klasser beror det på att elevantalet på skolan minskat senaste åren och de inte längre finns utrymme för att ha parallella klasser. Men denna förändring kommer inte att ske förrän till hösten.

Vi är medvetna om att skolgården på Lillänget behöver förbättras. Arbetet med att utveckla utemiljön kommer att påbörjas när den nu överklagade detaljplanen vunnit lagakraft och bygget av nya hyresrätter i området kommit igång.

Som avslutning kan det vara bra att veta att Lillänget skola tillhör en av de skolor som det investerats mest på de senaste åren med såväl byte av tak som kommande investeringar i ventilationssystemet

Maria Wennberg, ordförande utskottet för Unga och lärande, Sollefteå kommun

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel