Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Replik: VI är ett ansvarstagande parti – med makt krävs kompromisser

Artikel 13 av 13
Politisk spricka i Sollefteå
Visa alla artiklar

■ Replik på insändaren "Mattias Rösberg: Därför lämnar jag Västra Initiativet i Sollefteå – partiet är hopplöst".

Det är med förvåning vi ser på vilket sätt ett antal politiker har valt att lämna Västra Initiativet (VI). Inte som brukligt och förväntat via intern kommunikation och dialog, utan via kommunfullmäktige och media.

Åsikten om enorma motsättningar i partiet som anges i insändaren får skribenten själv stå för. Likaså att kalla (VI):s politiska ledning och företrädare för inkompetenta.

(VI) är ansvarstagande och representativa för partiets väljare och vi arbetar enligt vårt partiprogram med våra medborgares bästa i fokus. Det är en himmelsvid skillnad att befinna sig i opposition utan direkt ansvar eller krav på lösningsfokus, än att lotsa i farvatten som kräver kompromissvilja och handlingskraft. I politiskt arbete krävs samarbete och dialog för att nå resultat. Det är mycket enklare att sitta i opposition och där återfinns nu de politiska ”vildarna” som valt att lämna partiet.

Skribenten var invald av partigruppen för att jobba med budgetfrågorna men valde att inte delta i det arbetet. Måhända hade situationen varit annorlunda om samma engagemang hade lagts på budgetarbete som att skriva insändare?

(VI) har efter långa och intensiva samtal med (C) och (V) tecknat ett nytt samarbetsavtal. Vi tre partier har inte majoritet i KF men är största koalitionen och har majoritet i kommunstyrelsen.

När (VI) startades ingick i partiets namnändelse ”för Sollefteå kommuns bästa”, och det är ett fokus som även framledes kommer att gälla.

(VI) är ett parti som håller ihop, jobbar framåt för kommunen, är demokratiska i beslutsprocesser. De som inte längre sympatiserar med vårt partiprogram och partiets utveckling har valt att lämna partiet men inte sina förtroendevalda uppdrag där de företräder sig själva och sina egna ideologier.

(VI) kommer även fortsättningsvis att arbeta ansvarsfullt för medborgarnas bästa i Sollefteå kommun.

Västra Initiativets styrelse genom Birgitta Häggkvist, ordförande

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel