Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Replik: Värdefullt möte i Sollefteå – vi förstår att vistelsen på Hallstaberget väcker funderingar

Replik på insändaren Gäller sparkraven alla inom Region Västernorrland? med signaturen ”Undrande personal”.

Vi förstår att vistelsen på Hallstaberget kan väcka funderingar då Region Västernorrlands riktlinje säger att vi i första hand ska använda regionens egna lokaler. I det här fallet fanns inte lämpliga lokaler lediga som kunde rymma oss alla för både övernattning och konferens.

Vi fann ett stort värde i att samla alla specialistvårdens enhetschefer under de här dagarna, som en uppstart för ett långsiktigt gemensamt projektarbete för hållbar bemanning. Enhetscheferna är oerhört viktiga kuggar i regionens arbete för att locka till oss och behålla personal. De har stort ansvar för arbetsmiljö och medarbetarnas utveckling och stödet till enhetscheferna är viktigt.

Vi behöver förändra och anpassa arbetssätt och metoder för att möta ett allt större vårdbehov och där är samsyn och samarbete avgörande. Mötestiden i Sollefteå ägnades åt information, erfarenhetsutbyte och arbete kring viktiga frågor och utmaningar för att nå en hållbar bemanning.

Christine Bylander, biträdande sjukhusdirektör Region Västernorrland

Lisbeth Ankarberg, utvecklare specialistvården Region Västernorrland

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel