Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Replik: Väldigt ledsamt att du upplever att Kommunal inte hörs

Annons

Replik på Var är vårdförbundet och kommunal i besparingstiderna? på Allehanda 27/11.

Först och främst är det såklart väldigt ledsamt att du upplever att Kommunal inte hörs med sina synpunkter och åsikter för medlemmarna.

Vi är väl medvetna om alla nedläggningar, nedskärningar och negativa beslut som påverkar Kommunals medlemmar, vi har förtroendevalda (som själva är medlemmar) som gör sitt bästa varje dag för att kunna påverka.

Våran högsta prioritet är alltid medlemmarna och vad gäller nedläggningen av Sörängets servicehus, är det ett politiskt beslut som Kommunal tyvärr inte kan göra något åt. Kommunals ansvar är att se till så det arbetsrättsliga följs. Vi har varit ute på arbetsplatsen och informerat om vad det innebär för våra medlemmar samt varit med i processen för att säkerställa att allt går rätt till.

Fackföreningsrörelsen bygger på sina medlemmar och de som fått förtroendeuppdrag har blivit valda av medlemmarna själva. Det är alltid fritt fram att engagera sig i facket och är man missnöjd är det hög tid att engagera sig och ändra på det man tycker är fel.

Nu inför en avtalsrörelse är vi beroende av varenda medlem för att kunna stå starka mot arbetsgivarna vid förhandlingsbordet där organisationsgraden är A och O för att vi ska kunna förhandla bra kollektivavtal.

Vi tar emot kritiken och försöker alltid bli bättre i det arbete vi gör och framförallt att den ska synliggöras. Vi på Kommunal hoppas att du vill engagera dig för att kunna skapa förändring. Vi behöver dig i vår förening eftersom att medlemmarna är Kommunal.

Ruth Bergström, för Kommunal Örnsköldsvik

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel