Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Replik: Ulf, vi vill gärna förklara kostnaderna för simhallen – viktigt att vi håller oss till fakta

 
Hotellplanerna på Kanaludden i Härnösand
Visa alla artiklar

Replik till insändaren "Förklara gärna kostnaderna för driften av simhallen i Härnösand" publicerad den 19 november.

Du har helt rätt att i en tjänstekoncession så ska entreprenören ta en betydande risk själv och ansvara för att verksamheten skall gå runt ekonomiskt men också verksamhetsmässigt. Att driva simhallar är generellt ingen bra affär för en kommun eller en entreprenör. Det är dock viktigt att vi håller oss till fakta.

Du skriver att simhallen idag kostar skattebetalarna 3 miljoner kronor per år. Det stämmer inte. År 2018 hade simhallen ett underskott (inklusive tillförda skattepengar) med - 6,8 miljoner kronor. År 2017 var underskottet större och kommunen tillförde då ännu mer skattepengar.

I avtalet med entreprenören står det bland annat att tillgängligheten och öppettiderna ska öka. Det kommer att ske till samma eller lägre kostnader än idag och ger därmed så klart positiva effekter för invånarna.

Ett långt avtal behövs för att entreprenören skall kunna göra långsiktiga investeringar i simhallen som gynnar både gäster och Härnösandsborna.

Det här en viktig utvecklingsfråga för Härnösand och Höga Kusten och vi är öppna för en dialog så att fakta och rätt information sprids.

Andreas Sjölander (S), kommunstyrelsens ordförande Härnösands kommun

■■ Följ Allehanda Ordet fritt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel