Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Replik: Tomma ord kommer inte ge oss den framtidstro som Malin Svanholm (S) hoppas på

Annons

Replik på Malin Svanholms (S) insändare "Kramfors Kommun - en framtid värd att kämpa för".

När jag läser Malin Svanholms insändare blir jag inte överraskad.

Det jag läser är precis det jag förväntade mig skulle komma när det stod klart att hon skulle bli nästa kommunalråd i Kramfors: Mer av det gamla.

Plattityden att "Gasa och bromsa samtidigt" är ganska uttjatad - sist jag hörde den var från Jan Sahlén. Det är ju kanske inte så konstigt med tanke på att Malin har varit med i partiet i så många år.

Nu när hon tar över stafettpinnen kommer den socialdemokratiska traditionen att leva vidare, i ord och troligtvis i handling också. Det är det jag är rädd för.

När jag läser om "ekonomi i balans" kan jag bli lite stött. Det är ju en självklarhet. Jag har svårt att föreställa mig att någon ställer sig upp i kommunfullmäktige och förklarar att hen önskar sig en ekonomi i obalans. Jag är kanske lite djärvare än så och skulle önska mig en ekonomi som går med överskott, men det är jag det.

Värre blir det när jag läser om de socialdemokratiska kärnvärdena vård och omsorg. Där känner jag en viss bitterhet. Ni som har följt debatten om Sollefteå sjukhus och händelseförloppet kring Ytterlännässkolan minns kanske vilka vi har att tacka för nedläggningarna som drabbar båda verksamheterna. Här tror jag inte på ett enda ord, inte efter de senaste åren.

Vidare saknar jag konkreta budskap om hennes strategi. Hur ska ekonomin hamna i balans? Var ska det gasas? Var kommer det att bromsas? Vem kommer att drabbas hårdast? I intervju med SVT säger Malin "[…] det är ju där pengarna finns - i skolan och i omsorgen". För mig låter det som att det blir fortsatta nedskärningar i dessa hjärtefrågor. Det återstår att se om Malin är en skickligare hjärtkirurg än Jan.

Jag hoppas verkligen att det kommer att bli en rad tuffa debatter och jag hoppas att det blir många fler som följer dem. Vi medborgare har inte längre råd att överlåta styret blint. Tomma ord kommer inte att vara nog för att ge oss den framtidstro som Malin hoppas på.

Jan Lötberg, Ådalspartiet - Folkets Röst

■■ Följ Allehanda Ordet fritt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel