Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Replik: Stängning på Sollefteå sjukhus är ingen omorganisation – vi måste laga efter läge

■ Replik på insändaren "Regionen låter Sollefteå spela i B-laget – urdåligt att stänga operationsavdelningen i sommar".

Den pandemi som vi just nu upplever innebär stora ansträngningar för sjukvårdens personal, som gör ett fantastiskt jobb över hela regionen – varje dag.

Men pandemin innebär också svårigheter att kunna planera för att ge våra medarbetare den semester de så väl behöver, samtidigt som vi naturligtvis måste upprätthålla en god vård. Det råder samtidigt en nationell brist på narkosläkemedel, som i sin tur styr vad man kan operera. I dagsläget prioriteras akuta operationer och canceroperationer, vilka utförs i Örnsköldsvik och Sundsvall.

Under pågående pandemi är det extra viktigt att samverkan mellan vårdens enheter fungerar väl, vilket den också har gjort. Men lika viktigt är att länets samlade resurser nyttjas på ett optimalt sätt för att vi ska kunna vårda våra medborgare, även om de skulle bli sjuka under sommaren.

Det är ingen som välkomnar det här beslutet, men vi måste laga efter läge. Eftersom omställningen och osäkerheten kring covid-19 har varit stor och involverat hela länet har planeringen tyvärr dragit ut på tiden. Jag kan bara beklaga att dialogen och förankringen i detta akuta läge upplevs som bristfällig av personalen i Sollefteå. Jag skulle önska att vi kunde ge alla våra medarbetare besked med längre framförhållning än vad som har skett i detta tillfälle.

För tydlighetens skull, detta är alltså inte en omorganisering av verksamheten i länet, utan ett exempel på när vi i en extraordinär situation måste fungera tillsammans som ett lag, för medborgarnas bästa.

Lena Carlsson, sjukhusdirektör

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel