Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Replik: SJVP slår knut på sig själv i sitt försök att påstå att regionen saknar ledning

■ Replik på insändaren "Farlig brist på försiktighet när det gäller smittskydd för regionens politiker", första inlägget i debatten var insändaren "SJVP: Vem styr regionen i coronakrisen – regionrådet verkar vilja bestämma allt själv".

Sjukvårdspartiets argumentation slår knut på sig själv i senaste försöket att påstå att Region Västernorrland saknar ledning. Varför försöker SJVP hävda att de inte får vara med och bestämma samtidigt som de vill påskina att det är för många politiska möten? Som förtroendevalda i Region Västernorrland vet vi hur det politiska arbetet faktiskt fungerar och kan klara ut begreppen.

Som politisk majoritet tar vi ansvar. Våra möten följer smittskyddsläkarens och Folkhälsomyndighetens riktlinjer och anvisningar. Några exempel:

■ Vi samlas på fyra orter för att minska resandet och minimera spridning mellan orterna.

■ Vi sitter glest i mötesrummen och använder fler mötesrum om det behövs.

■ Är man sjuk stannar man hemma.

■ De folkvalda i Region Västernorrland som tillhör riskgrupp och ej kan ersättas får medverka i mötet från hemmet via digitala mötesplattformar.

Vi är mitt i en pandemi, det krävs att vi anpassar oss. Men att stänga ner det politiska beslutsfattandet är inte ett alternativ. Att ses på distans är långt ifrån optimalt, det är svårt att behålla uppmärksamheten och möjligheten att tala med varandra, att stöta och blöta frågor för att få en samsyn, försämras. Men tack vare att vi kan ses digitalt kan besluten fattas av de som utsetts att göra det, i hälso- och sjukvårdsnämnden, i nämnden för hållbar utveckling och i regionstyrelsen.

Vi vill att det demokratiska systemet ska fortsätta fungera i så stor utsträckning som möjligt men Sjukvårdspartiet vill ge en liten grupp all beslutanderätt. Det är den stora skillnaden mellan vårt sätt att se på styrning och ledning och Sjukvårdspartiets.

Sara Nylund (S)

Jeanette Karlsson (M)

Sarah Karlsson (L)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel