Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Replik: Samarbete – inte centerpartistisk hybris – gav oss ett regemente till Sollefteå

Artikel 26 av 28
Sollefteå får nytt regemente
Visa alla artiklar

■ Replik på insändaren "Centerpartiet: Utan vårt hårda arbete hade inte försvarets satsning i Sollefteå blivit av".

Helt ogenerat framför ett antal centerpartister på Tidningen Ångermanlands debattsida att det inte blivit något regemente utan hårt arbete av centerpartiet. Vi har tidigare ifrågasatt att Centerpartiets representanter gör partipolitik av detta. Det gagnar inte någon. Vi har all anledning att glädjas tillsammans åt att regeringen, tillsammans med samarbetspartierna, nu föreslår regemente till Västernorrland och Sollefteå. Det säger sig självt att ett parti med 31 mandat i riksdagen, inte kunnat få igenom någonting själva, utan förutsatte att också att bland annat riksdagens största parti, Socialdemokraterna, stod bakom uppgörelsen.

Det har varit ett hårt arbete som vi gjort tillsammans, vi socialdemokrater har valt att träffa strategiskt viktiga personer, som företrädare för försvarsberedningen, vi har träffat försvarsministern, vi har träffat den socialdemokratiska gruppen i riksdagens försvarsutskott och vi har tillsammans uppvaktat riksdagens försvarsutskott. Ett regemente till Sollefteå och Västernorrland är summan av alla hårda ansträngningar som vi gjort TILLSAMMANS. Vi socialdemokrater har varit högst delaktiga i detta, liksom företrädare för samtliga partier i länet. Vi har stått enade bakom det erbjudande som vi formulerade tillsammans.

Vi socialdemokrater kommer nu fortsätta arbetet för ytterligare försvarsetableringar till vårt län, där vi ser ett marint regemente till Härnösand som en naturlig utveckling samt en fortsatt förstärkning av totalförsvaret. Vi förutsätter att Centerpartiet också står bakom det arbetet. Vi ser nämligen att genom det samarbete vi haft kring försvarsfrågan, så har vi faktiskt lyckats och vi är övertygade om att genom samarbete över partigränserna kommer vi lyckas igen och igen och igen.

Malin Svanholm (S), kommunstyrelsens ordförande i Kramfors

Andreas Sjölander (S), kommunstyrelsens ordförande i Härnösand

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel