Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Replik: Regionledningen – förstår ni allvaret kring ME?

Artikel 5 av 6
Debatten kring ME-vården i Region Västernorrland
Visa alla artiklar

Annons

Replik på Lena Carlssons och Lena Asplunds (M) Replik: Mer forskning behövs vad gäller ME.

Är ni medvetna om att ME är en svår neuro- och autoimmunologisk multisystemsjukdom och systersjukdom till MS?

Ni pratar om antidepressiv medicin, motion och KBT på en mycket allvarlig neurologisk sjukdom. Ger ni dessa råd till MS-, Alzheimer- och ALS-sjuka också?

Om ni hade vetat vilken sjukdom ni pratar om hade ni ALDRIG skrivit dessa fruktansvärda rader! ME klassas av specialister och forskare som en av världens mest funktionsnedsättande och svåraste sjukdomar vilken berövar livsförmågan hos ME-sjuka. Världsledande forskare och ME-specialister säger att, citat: "Skulle jag vara tvungen att välja mellan HIV, cancer och ME skulle jag välja HIV eller cancer." (Dr Nancy Klimas).

Förstår ni då allvaret med detta sjukdomstillstånd?

Följ Open Medicine Foundation:s världsledande ME-forskning med nobelpristagaren dr Ron Davis i spetsen så blir ni välinformerade kring vilket sjukdomstillstånd ni pratar om. Jag ser fram emot att ni blir uppdaterade i kunskapsläget om ME.

PH

Läs Region Västernorrlands svar direkt här:

■■ Följ Allehanda Ordet fritt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel