Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Replik: Regionens medarbetare förtjänar politikens förtroende – de har klarat krisen väl

 
Coronaviruset
Visa alla artiklar

■ Replik på insändaren "SJVP: Vem styr regionen i coronakrisen – regionrådet verkar vilja bestämma allt själv".

Jag kan inte låta bli att förvånas över Sjukvårdspartiets iver att politisera den rådande coronasituationen. I ett läge där vi ställs inför en ny, och svår, utmaning så tycks inte det viktigaste vara att vi har en väl fungerande verksamhet som snabbt hittar arbetsformer och lösningar för att möta behovet från smittade patienter och dessutom balansera det gentemot nödvändig planerad vård. Istället har Sjukvårdspartiet i Region Västernorrland nu under flera veckor ägnat sig åt att ropa efter politisk krisledning samtidigt som alla har kunnat följa hur väl våra medarbetare tagit sig an den här svåra utmaningen.

Trots den höga belastningen på sjukvården i Region Västernorrland fungerar arbetet med att hantera coronapandemins påverkan väl. Det gör det därför att vi har en kompetent och engagerad personal som på alla nivåer och i alla roller bidrar till att arbetet flyter på och att patienter får god vård och omsorg. Ni gör ett fantastiskt arbete!

Det arbetet och hur situationen utvecklas får samtliga politiska partier varje vecka information om från regiondirektören vid ett särskilt möte. De rutiner som finns för att hantera en ökad belastning på vården fungerar. Det politiska arbetet fungerar också, helt enligt den ordinarie struktur som regionfullmäktige beslutat om.

I egenskap av regionstyrelsen ordförande, och ordförande i den krisledningsnämnd som kan aktiveras vid extraordinära behov, är det mitt ansvar att följa utvecklingen i ett sådant här läge. Därför har jag återkommande kontakter med regiondirektören för att uppdatera mig.

Jag kan inte förstå Sjukvårdspartiets agerande på annat sätt att de inte har förtroende för det jobb som våra medarbetare gör just nu, utan väldigt gärna vill lägga sig i hur vården praktiskt bedrivs.  Men vår roll är att ge de bästa förutsättningarna för verksamheten att göra det jobb som de är utbildade och tränade i. Min tillit till medarbetarnas förmåga är fortsatt lika hög, jag anser att de genom sina insatser har förtjänat det.

Glenn Nordlund (S), regionstyrelsens ordförande Region Västernorrland

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel