Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Replik: Ockupanterna stör varken patienter eller personal – jag förvånas över kritiken

Annons

■ Replik på insändaren "Dags för sjukhusockupanterna att stå för vad ni gör – sluta skylla ifrån er på enskilda personer".

Självklart ligger det i allas intresse att värna om patientsäkerhet, ingen ockupant vill störa patienter eller personal. Ockupanterna värnar om att personalen vid Sollefteå sjukhus har kvar sin arbetsplats. Som både patient och personal blir jag förvånad över kritiken som framförs.

Jag och andra ockupanter har hjälpt många patienter, anhöriga och personal som passerat. Vi har bjudit på mat, lyssnat, tröstat, skjutsat, rådgivit, öppnat och stängt dörrar, visat vägen, telefonerat, förklarat och framförallt mött många trevliga människor som visat sin uppskattning och deltagit i en mycket fredlig aktion för att visa vår önskan att bibehålla akut sjukvård.

Varför har jag aldrig mött personalen som insändaren hänvisar till som ifrågasätter dörrar och brandskydd?

Många patienter, anhöriga och personal talar om vad de tycker och har synpunkter. Vi har då en dialog. Anhöriga som önskat tyst och lugn har självklart blivit lyssnade på.

Städpersonal respekteras för problemfri städning. Varje dag passerar Securitasvakter och vid minsta synpunkt anpassar vi oss. Brandkåren har besökt oss utan att anmärka, det larm som då gått visade sig bero på brödrostning inne på en sjukhusavdelning.

Gällande dörrar var vi de som öppnade och stängde många många gånger när det förra vintern fastnade snö och is kring tröskeln. Självklart skall inte automatik sättas ur spel om det är till skada för patientsäkerhet eller personal.

Allmänt råder vänlig stämning och frågor och synpunkter löses direkt genom att prata. Det har varit många fina samtal och möten på de soffor som finns – det är gott om plats.

Alla gånger en anhörig eller patient satt sig ned för att titta lite på tv, berättat och ventilerat – det är små pärlor av minnen jag fått. Den funktion av medmänsklighet och det utbyte av berättelser som finns kan du också få känna om du kommer!

Judit Sundström, läkare vid Sollefteå Sjukhus

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel