Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Replik: Ny idrottshall på fastlandet i Härnösand är på gång – projektering pågår

■ Replik på insändaren "Vi vill ha en till idrottshall i Härnösand – det skulle göra att barn mår bättre".

Tack för er insändare och tack för att ni engagerar er i utvecklingen av Härnösand.

Jag kan bara hålla med om att det är läge och dags för en ny och modern idrottshall i vår kommun. En hall som uppfyller de behov som skolan har men också för de behov som finns i idrottsrörelsen, såväl för barn och unga, men också äldre idrottsutövare. En hall som både lämpar sig för träning, som för tävlings- och matchsammanhang. En hall som kan sätta Härnösand på kartan, som är tillgänglig och som ni också påpekar är möjlig att använda för flera idrotter, med flera planer.

Denna fråga har varit aktuell i många år och behoven har också växt. Så det finns inga tvivel på att det behövs en ny idrottshall i Härnösand.

Vi socialdemokrater hade det också som ett löfte vid förra valrörelsen. Så därför är jag mycket glad att vi i den politiska majoriteten kommit överens och varit tydliga i 2021 års budget att det ska byggas en ny idrottshall på fastlandet, där såväl skolans som idrottsrörelsens behov ska beaktas.

Nu pågår projektering, det kommer också att föras en tät dialog med företrädare för såväl skolan som med idrottsrörelsen för att vi ska få den hall som det finns behov för, en hall som sätter Härnösand på kartan och som vi alla kan vara stolta över.

Andreas Sjölander (S), kommunstyrelsens ordförande i Härnösand

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel