Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Replik: Norrland behöver inte mer vindkraft – klokt beslut av Härnösands kommun

Artikel 12 av 12
Vindkraftverk på Hemsön
Visa alla artiklar

Några jurister med namnen Dahl och Öberg har i en egendomlig text tänkt sig att bana väg för vindkraften på Hemsön. Texten är dock så provokativ att den snarare blir ett sänke för projektet.

Juristerna tror på största allvar att vindsnurrorna blir särskilt positiva för befolkningen i Härnösand. Fakta i sammanhanget är att befolkningen i Norrland inte har något behov av vindkraft överhuvudtaget. Den vindkraftsproduktion som förstör naturupplevelserna i Norrland exporteras och säljs i huvudsak till Tyskland.

Det är förvisso trist att gamla synder medför rättighet att bygga 150 meter höga snurror men låt då snurrorna bli maximalt 150 meter höga. Det finns ingen anledning för Härnösands kommun eller dess medborgare att medge byggande av högre snurror. Detta är ett i alla avseenden klokt ställningstagande vilket sannolikt kommer att medföra att snurrorna inte byggs överhuvudtaget på grund av bristande lönsamhet.

Vi behöver inte energin från Hemsö snurrorna och definitivt inga hot från Stockholmsbaserade jurister.

Karl Wiklund

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel