Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Replik: Lösning nära för att öka antalet äldreboendeplatser i Härnösand – förhandlingar pågår

■ Replik på insändaren "M i Härnösand: Bygg ett modernt äldreboende på Torsvik – lägg ideologin åt sidan".

Anders Gäfvert har rätt så långt att Kristdemokraterna bland annat gick till val om behovet av mera äldreboendeplatser och också att Torsvikområdet var ett alternativ. Tråkigt nog kan jag konstatera att det efter valet inte blev någon Allians och det får nog Anders Gäfvert själv ta på sig till stor del. Det som är viktigt att ha i åtanke är att frågan är högaktuell som också Gäfvert tar upp i artikel att vi behöver fler ”äldreboenden”.

Processen att öka antalet boendeplatser har pågått en längre tid och nu är en lösning nära. Dels handlar det om att snabbt ta fram tillräckligt med platser för att korta kön till särskilt boende.

Förhandlingar pågår med fastighetsägare och ett förslag beräknas kunna presenteras under nästa vecka. För att klara behovet av platser på längre sikt finns planer för att bygga ut ett eller flera av de befintliga boendena. I bästa fall kan beslut om byggstart för det ena projektet tas senare i år.

Inom majoriteten är vi eniga om att prioritera satsningar på välfärden även om det kan innebära att vi inte kan hålla budgeten fullt ut. Alternativet, att människor får lida och att vår personal går till jobbet med en klump i magen, är inte hållbart.

Ingemar Wiklander, majoritetsföreträdare KD

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel