Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Replik: Lära förskolebarn om smittspridning hjälper inte om vårdnadshavare bryter mot riktlinjer

 
Så påverkar coronaviruset Sollefteå
Visa alla artiklar

■ Replik på insändaren "Sollefteå borde lära eleverna om tillit istället för att sätta dem i karantän efter påskresan".

Insändarskribenten ”Pappa” undrar hur Sollefteå kommun tänker när barn som genomfört en resa är välkommen tillbaka till klassrummet, förskolan och fritidshemmet 14 dagar efter avslutad resa.

Det är väldigt enkelt. Sollefteå kommun huvudsakliga mål är att skydda riskgrupper och för att göra det smittspridningen vara låg. Folkhälsomyndigheten har tydligt och vid upprepade tillfällen avrått människor från att resa. Detta eftersom resor innebär en stor risk för smittspridning till olika delar av landet.

Är det så att vårdnadshavare inte följer riktlinjer som Folkhälsomyndigheten utfärdat vid upprepade tillfällen hjälper det inte att förskolan lär barnen om smittspridning. Corona/covid-19 är ett virus och den tar inte hänsyn till intentioner utan vad du faktiskt gör för att minska smittspridningen.

Mycket av det förebyggande arbetet handlar om att minimera risker. Att ett fåtal familjer övernattar på Hotell Hallstaberget är att föredra framföra att många familjer reser till fjällanläggningar, storstäder eller andra platser där mycket människor samlas.

Ungefär en tredjedel av befolkningen i Sollefteå kommun är över 65 år gammal och lägg där till människor som tillhör andra riskgrupper. En okontrollerad smittspridning i vår kommun skulle få ohyggliga konsekvenser. En vuxen som tar ansvar är en långt större och viktigare förebild än 100 temaveckor inom skolan.

Majed Safaee, kommunikationsstrateg Sollefteå kommun

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel