Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Replik: Kör kommunen på i blindo när det gäller Härnösands simhall?

 
Hotellplanerna på Kanaludden i Härnösand
Visa alla artiklar

Replik på insändaren Ulf, vi vill gärna förklara kostnaderna för simhallen – viktigt att vi håller oss till fakta.

Hej Andreas. Vad trevligt att du, till skillnad från din företrädare, har valt att svara mig denna gång när jag ställt en fråga om hotellet. Jag ser dock fortfarande inte nödvändigheten i det överdrivet generösa bidrag ni tänker ge till Attini, särskilt i kombination med de andra fördelar som han får.

Som jag förstår det kommer kommunen även att bekosta drift och underhåll av simhallen och låta honom använda den fritt för egen verksamhet samtidigt som han kan plocka ut alla intäkter från besökare. Kommunen ska även bekosta alla andra arbeten som krävs förutom själva hotellbyggnaden, såsom flytt av minigolfbana, flytt/ombyggnad av pumpstation, anläggande av ytterligare parkeringsplatser, ordnande av anslutningsvägar, anläggande av ersättande parkmark och så vidare. Detta utan att Attini ens behöver ha ett färdigt hotell inom de 20 år som avtalet sträcker sig. Han skulle ha väldigt lätt att göra en nätt vinst med skattepengar på enbart simhallen och sedan dra utan att kommunen har fått ett hotell för det. Det här hotellet som enligt löfte inte ska kosta skattebetalarna en enda krona, bara för att påminna om det.

Sedan är ju simhallen en gammal byggnad och med avtalets längd är det en ganska stor risk att det måste ske en omfattande renovering under avtalets längd. Vad händer i så fall? Måste inte kommunen både utföra en skyndsam (och extra dyr) renovering samtidigt som man måste betala ut ersättning i mångmiljonklassen för att kommunen inte uppfyller sitt åtagande gentemot Attini? Har det ens gjorts en ordentlig konsekvensanalys för det här projektet? Eller kör man bara på i blindo och tror att folk kommer vallfärda för den exklusiva upplevelsen i att få bada i Härnösands simhall?

Ulf Strömberg

■■ Följ Allehanda Ordet fritt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel