Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Replik: Kommunen argumenterar med allmänt tyckande utan att kunna styrka sina påståenden

 
Hotellplanerna på Kanaludden i Härnösand
Visa alla artiklar

■ Replik på insändaren "Simhallen kostar mer för kommunen i dag än vad Attini får enligt avtalet".

Andreas Sjölander försöker få det till att hotellbygget stöds av flertalet i Härnösand. Stor del av Härnösands invånare har visat sitt missnöje med hotellbygget och det tecknade koncessionsavtalet för simhallen. I opinionsmätningar som P4 Västernorrland och TÅ genomfört var över 50 procent av de tillfrågade negativa till hotellet på Kanaludden.

Det måste vara känt för Andreas Sjölander att tjänstekoncessionsavtalet nu prövas av Kammarrätten. Det är alltså det tecknade avtalets innehåll som ska prövas, inte eventuell befogad eller obefogad oro. Vad Attini säger sig lova i icke förpliktigande svar till kommunen är helt ointressant. Det är avtalet som nu ska prövas. Och varför avtalas om förkortning av bad- och relaxtider på kvällarna om det inte är menat? Självklart springer Attini till kommunens beskydd för att rädda sitt guldkantade avtal.

Till skillnad från Andreas Sjölanders allmänna tyckande om simhallens ekonomi och vilket kapital som överförs från skattebetalarna till Attini Hotell AB har jag utfört en djupgående ekonomisk analys och all dokumentation är redovisad i inlagor till Kammarrätten. Analyserna bygger på kommunens egna resultatredovisningar. Dessa kan närmare studeras på föreningen Utveckla Härnösands hemsida. Kommunen argumenterar genomgående genom allmänt tyckande utan att kunna styrka sina påståenden.

Det börjar tydligen brännas under fötterna på Andreas Sjölander & co när de måste trumma ut ytterligare dimslöjor och nonsens. Var ärliga och bekräfta fakta för Härnösands invånare. De har rätt att få veta vad konsekvenserna blir av kommunens avtal med Attini.

Andreas Sjölander sjunker ännu djupare i skammens träsk när han ger sig på en av demokratins grundvalar; att få sin rätt prövad i ett oberoende rättssystem. Skäms Andreas.

Att därutöver belasta den grupp som besvärat sig över koncessionsavtalet med att ha orsakat en förlust för kommunen torde vara ett lågvattenmärke av sällan skådat slag.

Lars-Erik Eriksson, lantmätare/fastighetsekonom

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel