Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Replik: KD driver på centraliseringen av vården

Replik till Mona Hammarstedt (KD) med anledning av insändaren den 29 oktober Hör KD:s hårda dom över sjukvårdspolitiken: "Dags att lägga ned regionerna"

I en insändare tillsammans med sin partiledare argumenterar Mona Hammarstedt, gruppledare för Kristdemokraterna i region Västernorrland, för att regionerna skall läggas ned. Vårdens organisering förtjänar definitivt att diskuteras och KD driver vad jag förstår att staten skall ta ett ökat ansvar för sjukhusvården.

Den snabba utvecklingen inom vården gör att vi ständigt måste fundera på vilken vård som skall göras på vilken nivå för att ge största nytta för patienterna. Trenden är också att vården samordnas inom hela landet för att nyttja resurserna och kompetensen maximalt. Om KD vinner gehör för sina tankar så kommer prioriteringarna av framförallt sjukhusvården att göras på en nivå, den statliga. Det kommer enligt mig att leda till en snabbare centralisering av sjukhusvården.

Jag ställer utifrån det följande frågor till Mona Hammarstedt:

► Tror du som jag att takten i centraliseringen av sjukhusvården kommer att öka om besluten flyttas till statlig nivå?

► Vad anser dina partivänner i Ådalen om det?

Frågan om vårdens organisering är viktig och jag välkomnar en diskussion om den, men jag vill varna för en övertro på att enkla organisatoriska förändringar löser allt. Vi måste ständigt hänga med i den medicintekniska utvecklingen och anpassa våra organisationer utifrån det som ger patienterna bästa möjliga vård.

Roger Johansson, gruppledare Socialdemokraterna, Region Västernorrland

■■ Följ Allehanda Ordet fritt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel