Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Replik: Jag håller med er elever – vi måste jobba tillsammans för skolan

Annons

Svar till fem elevers insändare angående ”Stress hos lärare påverkar eleverna – vi vill ha fler unga resurser”.

Först av allt – så roligt att ni är engagerade i er skola och att ni också att vill se förbättringar och att ni också tydligt ger förslag om hur ni vill se vilka förbättringar som måste ske.

Jag håller helt med er om att är för lite pengar till skola och utbildning. Det är också något som jag flera gånger, då jag haft tillfälle att träffa utbildningsminister Anna Ekström (S), också sagt. Vi är flera skolpolitiker i Sverige som sagt samma sak och det har också resulterat i att flera krångliga regler för riktade bidrag förenklats och tagits bort. Det har också satsas mera pengar på insatser för att skolan ska bli lika för alla oavsett vilken skola man går i, det så kallade likvärdighetsbidraget. Det återstår dock att jobba politiskt för att det blir mera pengar till skolan rent generellt.

Ni skriver också att ni vill se fler lärare och att fler unga blir lärare. Jag håller med.

Här måste vi hjälpas åt då behovet av fler lärare är mycket stort. Det gäller att dels behålla lärare som finns i skolan idag, men det gäller också att göra läraryrket mer attraktivt så att fler unga vill bli lärare. Jag tror att en mix av erfarna lärare som jobbat länge, tillsammans med unga nytillkomna lärare är den bästa framgången för svensk skola. Det är helt rätt det ni beskriver som stressigt för lärare idag och att fler resurser i skolan behövs. Som politiker är jag överens med er om behovet i skolan och det är också något jag försöker driva i mitt uppdrag som ordförande i skolnämnden i alla forum jag befinner mig i.

Då blir jag extra glad att få hjälp i debatten om skolan, av er elever som faktiskt är experter på hur det är att gå i skolan idag! Tack för det och tillsammans ska vi jobba för att få den bästa skolan i Härnösand men också i hela Sverige.

Monica Fällström (S), ordförande Skolnämnden Härnösand

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel