Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Replik: Ja, vi i Ådalspartiet vågar vara obekväma och kommer detaljgranska kommunens budget

■ Replik på insändaren "Vågar det nya partiet i Kramfors utmana?".

Jag vill börja med att tacka den anonyma skribenten "Rätt och sanning" för sitt engagemang.

Det är svårt att avkräva ett svar från ett styre som inte ser sin del i den ekonomiska kris vi befinner oss i. Ett mer sanningsenlig svar kan vi istället få genom att syna deras handlingar och göra medborgarna uppmärksamma på den politik som faktiskt bedrivs.  Vi vet att kommunen under tidigare år har kunnat hålla budgeten i balans med hjälp av återbetalning av försäkringspremier och pengar för asylmottagandet. Det ekonomiska läget borde inte ha kommit som en chock och våra politiker borde ha agerat mycket tidigare. 

Vi är medvetna om de brister som KPMG påvisade i den omtalade revisionsrapporten och som det ser ut nu så verkar det inte finnas någon politisk vilja till att åtgärda det.  I en ekonomisk kris bör inte politikerna lita blint på förvaltningen, som vi fick erfara när kommunfullmäktige röstade för en nedläggning av Ytterlännässkolan grundat på bristfälliga underlag.  Istället ska hela den kommunala verksamheten skärskådas, det gäller också ansvariga tjänstemän. Varje beslut som tas och varje satsning som görs måste följas upp och utvärderas.

Vår målsättning är att lagstadgad verksamhet ska prioriteras, budgeten måste såklart anpassas om det finns ett samband mellan den och dåliga skolresultat. Prioriteringen av lagstadgad verksamhet gäller också bygget av gallerian som kostade 109 miljoner och året innan invigningen lades tre skolor ned. 

Jag vill ge ett tydligt svar: Ja, vi vågar vara obekväma.  Vi i Ådalspartiet kommer att arbeta för en ekonomisk detaljgranskning av kommunens budget för att hitta eventuella felaktigheter och ineffektivitet. Allt vi hittar kommer att offentliggöras, på så sätt kommer de ansvariga att ställas till svars och vi kan föra en politik som ger ett hållbart resultat. 

Vi behöver ditt engagemang och vi behöver bli fler som kämpar för en förbättring i kommunen. Du är välkommen att tillsammans med oss skapa en sann förändring. 

Madeléne Cotz, Ådalspartiet - Folkets Röst

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel