Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Replik: I Härnösand är alla företag lika viktiga

Svar på insändaren "Hur många aktiva företag finns egentligen i Härnösand?" från Tidningen Ångermanland den 21/4:

Antalet företag är skiftande eftersom det startas nya företag hela tiden. Tack och lov har vi färre konkurser än föregående period ifjol ( Q1 januari-mars). 

Idag finns det 2264 stycken företag som är registrerade för F-skatt, moms och/eller arbetsgivaravgift i Härnösand enligt statistik från UC februari 2021. Både huvudkontor och filialer inräknas. Av dessa är 127 filialer, det vill säga att huvudkontor finns i annan kommun eller liknande.

Fakta är alltid viktigt så därför följer vi vad som händer löpande.

För oss på Näringslivsenheten är alla företag lika viktiga för att de tillsammans skapar ett bra samverkansklimat för företagande, bidra till fler arbetstillfällen, välfärd och en positiv framtid för Härnösand.

Vi har daglig kontakt med våra viktiga företag och just nu pågår en pandemi och många behöver särskilt stöd. Vi kommer att fortsätta att hålla kontakt med alla våra viktiga företag och det är viktigt att få veta om de har rätt förutsättningar att verka här. Enligt vår plan hinner vi ha kontakt med 1500 företag, nya, gamla ,filialer etc.

Härnösand är en småföretagarkommun och 1 200 av dessa företag drivs som enskild verksamhet. 24,3% av alla företag drivs av kvinnor och det är fler än i andra kommuner i länet vilket vi är stolta över.

Mellan 2019 och februari 2021 startades 331 nya företag i Härnösands kommun som ännu är aktiva. Fantastiskt kul i en stad som i grunden har en tradition som myndighetsstad. Tillsammans skapar vi en bra kommun att verka och bo i!

Petra Forsström, näringslivschef, Härnösands kommun

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel