Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Replik: Glenn Nordlund (S) – det finns besparingar att göra

Annons

Replik på insändaren Glenn Nordlund (S): Vårdpersonal ska vårda – inte administrera.

Att minska på administrationen är inte bara Sjukvårdspartiets ståndpunkt, det finns sedan 2018 med i sjukvårdsföreningarnas program. För fem år sedan förstärktes informationsavdelningen kraftigt, vid införandet av länskliniker tillsattes 19 länsklinikchefer plus stabspersonal till dessa. Nej Glenn, det finns en stor besparingspersonal inom det området, utnyttja den.

I slutet av 2018 när jag låg på Örnsköldsviks sjukhus, noterade jag att sjuksköterskan skrev upp mina data på huden (temp, puls, blodtryck och så vidare), jag blev mycket förvånad. Tekniken att kunna registrera direkt i datasystemet finns sedan länge. Titta på bilprovningen.

En annan trolig besparingspotential är gamla chefer. Arbetar de som läkare på Sundsvalls sjukhus? När hade de senast en bakjour? Det här är kompetenta och självklart kostsamma personer, därför är det viktigt att tillvarata deras kompetens.

K-E Sellgren

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel