Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Replik: Folkbildning är vår hjärtefråga – folkhögskolan är en unik miljö som vi vill bevara

Artikel 2 av 2
Tjänster försvinner på Härnösands folkhögskola
Visa alla artiklar

Annons

■ Replik på insändaren "Folkhögskolan borde reda ut sina problem innan man bygger ut för 30 miljoner kronor".

Kulturtanten frågar i sin insändare vad som är skolans hjärtefråga.

Svaret är självklart. Det är folkbildning som är vår huvuduppgift. Vi ska ge våra deltagare möjlighet och förutsättningar att växa och utvecklas som människor och medborgare. Folkhögskolan är en unik miljö för detta. Den vill vi bevara och utveckla.

Vår omvärld, samhällsekonomin, politiska beslut och prioriteringar sätter såväl gränser som de ger möjligheter för vår verksamhet. Nu har skolan fått allvarliga ekonomiska problem att lösa. Det innebär tunga beslut och en svår process för alla och värre för vissa.

Planerna på ett nytt scenhus driver vi, för att skolan ska kunna fortsätta vara en levande institution för folkbildning också i framtiden. Skolan får sitt årliga statsbidrag bland annat för att ”göra det möjligt för en mångfald människor att påverka sin livssituation och skapa engagemang att delta i samhällsutvecklingen”. Genom att vi fortsätter lösa finansieringen av en tillbyggnad, visar vi att vi som folkhögskola vill vara en viktig del av samhällsbygget och utvecklingen av vår stad och region. 

Olof Frensborg, ordförande i styrelsen för Härnösands folkhögskola

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel