Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Replik: Ekonomin i Kramfors kommun är långt ifrån den katastrof som utmålas

Annons

■ Replik på insändaren "Vågar det nya partiet i Kramfors utmana?".

Signaturen ”rätt och sanning” sluggar vilt i sina insändare och tyvärr är signaturen själv inte särskilt noga med att vare sig ha rätt eller hålla sig till sanningen.

Signaturen skriver om avpolletterade förvaltningschefer för att ge sken av att Kramfors kommun offrar förvaltningschefer på löpande band. Verkligheten är att på de 11 år kommundirektören haft sitt uppdrag så har 1 förvaltningschef slutat av annan anledning än att de gått i pension eller själva valt att byta jobb. Så mycket för det ”avpolletterandet”.

Vidare beskrivs kommunens ekonomi på ett sätt som får läsaren att tro situationen är värre än vad den är. Det är sant att resultatet 2018 blev minus 52 miljoner men det är också sant att resultatet 2017 var plus 32 miljoner, 2016 plus 13 miljoner och så vidare. Om vi summerar samma tidsperiod som ovan, det vill säga de senaste 11 åren och tar med resultatet för 2019 (- 6 miljoner) så blir det samlade överskottet drygt 37 miljoner kronor. Det är för lite för långsiktigt god ekonomi men långt ifrån den katastrof som utmålas.

I en tidigare insändare hävdade samma signatur att Kramfors kommun har 500 anställda fler än Sollefteå och att det skulle visa på en ineffektiv verksamhet. Sanningen här är att våra båda kommuner har ungefär samma antal anställda. Återigen en lögn i syfte att misskreditera såväl politisk majoritet som en enskild tjänsteperson.

Avslutningsvis frågar signaturen om det är vi politiker som styr. Påståendet i sig är ett hån mot demokratin och alla som väljer att engagera sig politiskt. I Kramfors kommunfullmäktige sitter 41 ledamöter som utifrån sin ideologiska övertygelse styr och fattar avgörande beslut. 7 partier är representerade idag. Till dessa kommer ytterligare ett stort antal Kramforsbor som sitter i nämnder och styrelser. Det fattas årligen hundratals beslut, de flesta i bred politisk enighet dessutom.

Nog är det vi som styr alltid!

Malin Svanholm, ordförande kommunstyrelsen (S)

Jon Björkman, vice ordförande i kommunstyrelsen (V)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel