Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Replik: Det går att kombinera friluftsliv och skjutövningar på Härnön

Artikel 12 av 13
Försvarsmakten vill förbjuda trafik på Härnöns skjutfält
Visa alla artiklar

Svar till insändaren ”Trött på gnället om Högslätten” , TÅ 17/4.

Signaturen KG skriver att "det gnälls och gnatas" för att försvarsmakten vill stänga av Norra Härnön. Han skriver ironiserande ”vilken tragedi att vi måste uppoffra vårt kära friluftsområde”. Han tycker också att vi härnösandsbor ska skärpa oss, sluta klaga och gnälla. Vi ska "acceptera läget". Läget är att Försvarsmakten använder Norra Härnöns skjutbanor under vissa delar av året men vill stänga av området totalt under hela året.

Signaturen KG vill att vi härnösandsbor ska "anpassa oss", och att vi ska "tänka om och tänka nytt". Men att komma med avstängningar och tillträdesförbud är inte att tänka nytt. Det är inte ett modernt och konstruktivt synsätt. Att vara konstruktiv är att förstå att Försvarsmakten behöver sina dagar på skjutfälten och att allmänheten ska ha tillgång till sina unika friluftsområden övriga delar av året.

Sånt här har man kommit överens om förut när dessutom verksamheten var mycket större än nu. Det här kan vi komma överens om nu också. Eller är det så att Försvarsmakten bara kan tänka i förbudsbanor. Det vore i så fall den verkliga tragedin!

Joggare och fd värnpliktig vid KA5

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel